Rantapäivän tarpeelliset tavarat

Rentouttavat päivät rannalla ovat monille kesän ja ulkomaanmatkojen kohokohtia. Myös vesiurheilun harrastajat nauttivat aurinkoisista keleistä, joskin heitä houkuttelevat rannalle viileät ja tuuliset päivätkin. Suuntasitpa biitsille sitten hiekkalinnoja rakentamaan tai purjelautailemaan, muista pakata mukaan muutama tärkeä juttu.

Suojaudu auringolta asianmukaisesti

Vesi heijastaa auringonvaloa erittäin tehokkaasti ympäri vuoden, joten lautaillessa, uidessa ja ihan vain veden äärellä istuskellessa on tärkeätä suojata ihoa palamiselta. Keskipäivän tunteina kannattaa suosia varjoa pitkäaikaisen suorassa auringossa loikoilun sijaan. Myös hatulla, vaatteilla ja aurinkolaseilla suojaat itseäsi tehokkaasti.

Toki urheilemaan ja uimaan tulleen mieli vetää vesille. Silloin on tärkeätä käyttää aurinkovoidetta, joka on vedenkestävää ja jossa on tarpeeksi korkea suojakerroin. Siispä älä unohda aurinkorasvaa rantakassista!

Energiaa ruuasta ja juomasta

Varsinkin helteisellä säällä on tärkeätä huolehtia nestetasapainosta. Nesteytyksen merkitys korostuu entisestään, jos rantapäivän ohjelmaan kuuluu urheiluaktiviteetteja. Kotoa kannattaakin napata rannalle mukaan vesipullo, mehua, energiajuomaa tai vaikka kivennäisvettä – mikä vain itselle maistuu.

Rantapäivänä yllättää usein myös nälkä. Helpointa evästä ovat energiapatukat, pähkinät tai banaanit. Toisaalta termoskassin tai kylmälaukun avulla kotoa voi tuoda rannalle paljon monipuolisemmatkin eväät.

Viihdy isommallakin porukalla

Erityisen mukavaa on viettää aikaa rannalla hyvässä seurassa. Ystävä-, harrastus- tai työporukka voi järjestää rannalla vaikkapa piknikin, vesiurheilu- tai virkistyspäivän.

Kun tulijoita on paljon, voidaan vastuuta jakaa. Jotkut tuovat vilttejä ja istuintyynyjä, toiset frisbeen ja musiikkia. Hauska idea on myös yllättää rantapäivän viettäjät esimerkiksi personoiduilla axonprofil.fi pyyhkeillä tai viuhkoilla.

Nickolas Jacobson