Vesiurheilijan vapaapäivä

Vesiurheilusta innostuneen ongelma Suomessa on sää. Kesä on lyhyt, ja sen aikana kaikki päivät eivät ole suotuisia harrastuksiin. Jos tuulee liikaa tai sataa rankasti, saattaa nopea vaihtuvuus olla ongelma joissakin lajeissa.Sadekelin jatkuessa ei kannata kuitenkaan masentua, sillä hyviä ilmoja on taatusti vielä luvassa. Innokkaimmankin harrastajan kannattaa muistaa, että irrottautuminen harrastuksistakin tekee toisinaan hyvää. Sadepäivä kannattaa siis suosiolla pyhittää jollekin muulle asialle.helsinkiVannoutunut liikkuja saattaa innostuessaan liikaa saada itselleen aikaan jopa hallaa. Palautumispäivät lajissa kuin lajissa ovat äärimmäisen tärkeitä.Vaikka mieleinen harrastus vetäisi kuinka puoleensa, on muistettava muitakin asioita. Elämä koostuu useita eri paloista, joihin lukeutuvat mm. ihmissuhteet, rentoutuminen ja viihde. Arkiset asiat täytyy muistaa hoitaa ennen kuin urheilemiselle on aikaa. Mikään osa-alue ei saa nousta liian suureksi suhteessa muihin.

Vesiurheilijan muut huvit

Kun vene tai vesiurheilulaitteet pysyvät parkissa ja märkäpuku roikkuu eteisessä, on aikaa tehdä kaikkea muuta. Internetin maailma tarjoaa monenlaista puuhaa, josta voi hyötyä myös harrastusmielessä. Sen parissa voi laittaa aivot levolle ja viihdyttää itseään. Kokeile vaikka seuraavia huveja:

  • Blogeissa on aiheita joka lähtöön. Tarjolla on myös vesiurheilun ystäviä kiinnostavia harrasteblogeja. Sadepäivänä voi siis sukeltaa harrastuksen pariin tietokoneen kautta, ihailla upeita kuvia maailman eri laidoilta harrastuksen parista tai tankata tietoa ja vinkkejä muilta alaan hurahtaneilta.
  • Nettikasinot viihdyttävät, ja niiden avulla saa ajatukset pois samoilta radoilta. Valikoimaa on niin runsaasti, että pelaaminen vie helposti mukanaan. Niillä on suuri viihdearvo, jonka ansiosta rentoutuminen on taattua. Kuka tietää, jos samalla voittaakin rahat suureen veneeseen?
  • Nettikaupoista voi tehdä tarvittavia hankintoja kotisohvalla. Tarvitaanko veneeseen uusia osia, tarvikkeita surffaajalle tai jotain muuta mielekästä. Valikoimat ovat nykyisin laajoja ja tarjouksia on valtavasti. Ostokset saa klikattua helposti ostoskoriin ja tilattua kotiin. Ei siis turhia ajoreissuja kauppoihin, pitkiä jonotuksia tai ahdistavissa sovituskopeissa pyörimistä.
  • Vapaapäivän voi toki kuluttaa myös hyödyllisesti hoidellen asioita. Siivoaminen tai kaappien järjestäminen ovat saattaneet jäädä jalkoihin jo pitkään, joten asiat voi hoitaa järjestykseen.

Seuraavana päivänä keli voi olla otollinen taas harrastamiseen, joten muut puuhat kannattaa hoitaa alta pois ennen sitä.

Nickolas Jacobson